Το Κέντρο

 
Το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο Παιδί και Μάθηση στεγάζεται σε έναν πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο σε κεντρικό και εύκολα προσβάσιμο σημείο. Αποτελείται από ευρύχωρες και ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε θεραπείας.

Υπεύθυνη του κέντρου είναι η κα Άλκηστις Ρεϊζοπούλου, ψυχολόγος-ψυχοπαιδαγωγός. Πλαισιώνεται από διεπιστημονική ομάδα που περιλαμβάνει λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους και έχει στενή συνεργασία με: παιδιάτρους, αναπτυξιολόγο, παιδοψυχίατρο, παιδονευρολόγο, ενδοκρινολόγο, φυσικοθεραπευτή και οπτομέτρη.

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στον τομέα της πρωτογενούς (πρόληψη δυσκολιών και προαγωγή της ψυχικής υγείας) όσο και της δευτερογενούς περίθαλψης (θεραπευτική αντιμετώπιση).

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Τα προγράμματα πρόληψης περιλαμβάνουν:

  • δοκιμασίες ανίχνευσης δυσκολιών μάθησης και συμπεριφοράς σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας
  • αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας και προετοιμασία για την είσοδο των παιδιών στο δημοτικό
  • προγράμματα κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης
  • συμβουλευτική και ομάδες γονέων
  • συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού
  • ενημερωτικές ομιλίες σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

Η λεπτομερής διερεύνηση των δυνατοτήτων και των δυσκολιών του παιδιού ξεκινά με πληροφορίες από τους γονείς και ολοκληρώνεται με αναγνωρισμένες διαγνωστικές μεθόδους. Η διαδικασία, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και οι στόχοι της παρέμβασης ανακοινώνονται λεπτομερώς στους γονείς.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Τα προγράμματα παρέμβασης είναι εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε παιδιού. Χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι αποκατάστασης βασισμένες σε ελληνικές και διεθνείς έρευνες. Οι γονείς ενημερώνονται συστηματικά για την πορεία του παιδιού και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη του.